אמונה

שבורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב הנני חוזרת תשובה כבר שנתיים ואני נשואה כבר 5 שנים יש לי 2 ילדים קטנים מעדתי פעם אחת ברגע של חולשה ופיתוי עקב ריב עם בעלי .וכעת בעלי לא יודע ואני לא חזרתי על מעשה נוראי זה ...אני בוכה כמעט כל לילה על מה שקרה אני אוהבת את בעלי את הילדים ואני לא רוצה לאבד אותו בגלל מה שקרה ולא יודעת אם לספר לו כי זה פשוט יפרק לי את הבית ...אני כל כך מצטערת ..אני נקרעת כל לילה מחדש ובוכה אני מרגישה בושה עצומה וקראתי את כל התשובות שלך לאחרים והבנתי כי אין אפשרות לכפר על מעשה זה אני כבר לא יודעת מה לעשות ...אני שבורה לגמריי ומבקשת כל הזמן סליחה מבורא עולם מה אני עושה איך אני מכפרת איך אני מפסיקה את רגשות האשם איך אכפר על העונש הזה ..עזור לי בבקשה אני שומרת תורה ומצוות שומרת צניעות ושבת ואפילו מלמדת תורה בימי שבת כמה יהודים מסורתיים אני משתדלת אך הצער גומר עליי מה לעשות ??? אא

תשובה

שלוםוברכה

הארכתי בתשובות בחומר העניין, עקב כך  שהתקבלו בזמן קצר כמה וכמה שאלות מאנשים ונשים שנפלו בנושא זה, וראו שם ושם כי זהו מהעניינים שאי אפשר לשוב עליהם, ועל כך שאלו מכל מיני היבטים הלכתיים ושאינם כאלה, ולכן כתבתי את כל המקורות הקובעות בבירור כי אפשר לשוב על זה בתשובה שלימה, ועוד איך. [אינני יודע לאיזה תשובה את מתכוונת בו כתבתי שאי אפשר לשוב על זה, חס ושלום].

ד. לשכוח לאט לאט את כל הסיפור של העבירה, המחשבה על כך יותר ממה שהיא מדכאת היא נחשבת למשחק בבוץ מטנף ואין בכך שום תועלת, ומאוד חשוב, הפסיקי מהרגשת ההלקאה העצמית!.

ו. התחילי בחיים חדשים, תמלאי את חייך בשמחה ובאושר, זה מה שבורא עולם רוצה ממך כעת, ואם כפי שאת כותבת, את מתקרבת לבורא עולם מהעבר הרחוק שלך, הרי שהחטאים שלך נהפכים לזכות, וככל שהחטא גדול יותר הזכות הנוצרת מכך היא זכות גדולה יותר. [אין צורך לספר לבעל, כך פוסקים כל גדולי הדור]

<p align="justify>בהצלחה - מנשה ישראל