תפילה וברכות

ק´ש על המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת למה לאחר ק´ש על המיטה אסור לאכול? ומה עושים אם רוצים מאוד לאכול לאחר הברכה? אודה לך על תשובתך רינה

תשובה

שלום וברכה

ברכת המפיל נאמרת כהודאה לבורא עולם על שהעניק לנו את מתנת השינה, על כן אין להפסיק בין הברכה לשינה כשם שאין מפסיקים בין ברכה על האוכל לאוכל.

כמו כן אחד מהטעמים לקריאת שמע שעל המיטה הוא להירדם מתוך דברי תורה ועל כן אין להפסיק בין דברי התורה - קריאת שמע, לשינה.

אולם בשעת הדחק כאשר מרגישים רעב פתאומי לאחר ברכת המפיל, דעת הגר"ע יוסף להקל ולהתיר לאכול.

 בהצלחה - בנימין שמואלי