חינוך ילדים

צניעות בילדה בת חמש

  • ז' אב התשע"ו

שאלה

בס״ד שלום כבוד הרב אני חוזרת בתשובה ביתי בת חמש ומרצונה ללא התערבותי כלל בחרה ללכת בצניעות של שרוול עד כף היד וטייץ עד הקרסול. לאחר שהיא רואה ילדות שלא בצניעות היא מבקשת לשים גופייה של אחיה בבית.איך לנהוג?לא להסכים ייצור התנגדות ואנטי מצידה בכלל לצניעות ולדת וכשתגדל אולי מסקרנות או מכעס תלך לכיוון הזה. או לאפשר לה רק בבית כשאין זרים ולא לעשות מזה עניין עד שהסקרנות תחלוף? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בבית ניתן לאפשר לה וברחוב יש להסביר לה שהבגד לא צנוע בשביל לצאת ברחוב ולומר לה שה' לא אוהב שבת צדיקה כמותה הולכת בחוסר צניעות. כאשר הדברים נאמרים בלשון רכה ובהבנה, לא תהיה כל בעיה של אנטי.