חברה והשקפה

הלל ביום העצמאות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה דעתם של הרבנים הבאים: 1. הרב עובדיה יוסף שליט´א 2. הרב חיים קנייבסקי שליט´א 3. הרב אלישיב שליט´א 4. הרב שטיינמן שליט´א על אמירת הלל ביום העצמאות. האם הם אומרים שאסור לומר עם ברכה ומי שרוצה יכול רק לקרוא את הפרקים האלו בתהילים, או אוסרים לגמרי ואסור גם לקרוא את הפרקים האלו מתוך התהילים כדי לא להיראות כאילו שמחים ותומכים במדינה החילונית? ושאלה נוספת- האם אסור לשיר את ´התקווה´? מי שנמצא בסביבה עם אנשים חילונים וכרגע שרים את ההמנון, עדיף שהוא יאמר בלחש פרקי תהלים בע´פ וייראה כלפי חוץ כאילו הוא שר (מפני השלום, שהחילונים אח´כ לא יריבו איתו)? תודה.

תשובה

שלום וברכה

לדעת מרן הרב עובדיה שליט"א אפשר לומר את הפרקים ללא ברכה ולכוון על הדברים החיוביים שישנם במדינת ישראל, להיותה מקום תורה מספר אחד בעולם. וכן נהג הרב כששימש בתפקידים הממלכתיים בעבר. כיום הרב לא אומר כלל את הפרקים.

לדעת האחרים ששאלת, אין לומר את פרקי ההלל ביום זה, בכדי לא להזדהות עם יום שנקבע בתחילה על ידי אנשים חילוניים שלא לשם שמים. [אלא אם כן זה יוצא בין פרקי התהילים שאומרים בין כך].

אפשר לשיר את ההימנון ביחד עם כולם, בתיקון קטן. במקום: "להיות עם חופשי בארצנו", תשיר: "להיות עם ירא שמים בארצנו".

בהצלחה - מנשה ישראל