תפילה וברכות

תפילה ותפית חנה

  • י"ג אב התשע"ו

שאלה

שלום, תודה לאל שאתם נמצאים עם עם ישראל כל הזמן! שתי שאלות יש לי 1) בתפילת חנה כתוב ״ אל תדברו גבוהה גבוהה...ולא נתכנו עלילות״ מה פרוש הדברים? 2) אם קמתי בשעה 10:00 מה אני יכול להתפלל ובאיזה סדר? תודה מראש גאולה מהרה לעם ישראל

תשובה

שלום וברכה

1. רלב"ג שמואל א פרק ב פסוק ג

(ג) אל תרבו תדברו - אמרה בעבור דברי פנינה והכעסתה אותה על שאין לה בנים והיותה מתגדלת עליה מצד רבוי בניה ובעבור הדברים האלו שאומרים האנשים קצת לקצת אל תרבו לדבר גבוהה גבוהה ודבר חזק בעבור מה שתראו שהגיע לכם מהטוב או שראוי להגיע מצד כחכם ועוצם ידיכם או רוב הצלחתכם או חולשת שכנגדכם או רוע הצלחתם כי השם לבדו יודע העתידות ולא נתכנו המעשים לאיש אשר יחשב לעשותם כי לא אדם דרכו כמו שזכרה אחר זה, ולמה שהוא קרי בוי"ו ולו נתכנו הנה הרצון בזה כי הש"י לו לבדו נתכנו העלילות כי הוא לבד יכול על כל אשר יחפוץ:

2. את יכולה להתפלל את כל התפילה כרגיל.

בהצלחה,