נשים

ענייני דיבור וגישה לנשים

  • י"ד אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי עבודה בירושלים ובעבודה כמו ברוב העבודות, יש גם נשים ששותפות לעבודה איתי. אני אומנם אדם דתי תורני שומר נגיעה (וגם רווק), אך יוצא מידי פעם להיתקל באחת מהנשים שם ולשוחח (לא נרד לקטנות למרות שאני יודע שגם בזה יש בעיה מסוימת) ובמקרה והצד השני לא דתי, הרגלם להתחבק, כמו שאצלנו לחיצת היד באמירת שלום או להתראות. אני לדוגמה נתקלתי ב'חיבוק' מאחת מהן, אך התנגדתי ואמרתי 'אני שומר נגיעה', אני חושב שזה קצת פגע בה, אך לאחר הסברים ארוכים מאוד, הצלחתי ''לשכנע'' אותה למה אני שומר נגיעה. אני יודע שהמקור הוא מענייני צניעות וזאת אמרתי אליה. בכל אופן, כשבחורה (בדרך כלל לא דתייה) באה ולוחצת לך את היד, כדי לא להעליב או לפגוע לוחצים את ידה (רצוי להימנע) ורומזים לה לאחר מכן שאתה שומר נגיעה. האם דין זה נוגע גם בדין חיבוק? אשמח גם לייעוץ והכוונה להסבר מדוע צריך לשמור נגיעה, מכיוון כשמגיע הרגע שבו אני צריך להסביר, הכל ניראה לי קשה להסבר ו'חשוך'. שבוע טוב ומבורך. (אני מעוניין ששאלתי תפורסם באתר ללא פרטי האישיים)

תשובה

שלום וברכה

אין ללחוץ יד ובוודאי לא להתחבק עם בחורה אף אם היא תחליט להיעלב.

האיסור כיום לא צריך להסברים רבים. כיום כאשר נשיא לשעבר חברי כנסת שרים קציני משטרה ואלופי צה"ל וכו' כו' כולם יושבים בכלא על מעשים שלא ייעשו, מי ישאל למה שומרים נגיעה?

אשמח להבהיר עוד.

בהצלחה,

בנימין משואלי