תורה ומדע

לגבי המבול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב... סיפור נח מתוארך ללפני כ-4200 שנה,זה הרי באמצע התקופה השומרית. כיצד יתכן שהתרבות השומרית לא נקטעה? תסתכלו באתר ´ויקיפדיה´ ערך ´שומר´, משמע גם מדבריהם שאכן יש רצף מסויים בתרבות השומרית באותה תקופה המיוחסת למבול... ואם אפשר לענות בבקשה לעניין וספציפית לגבי הממלכה השומרית, ולא להפנות למאמרה של פרופ" הדסה מלמד שנמצא באתר. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה, ברור שהיתה תרבות אנושית מבוססת לפני המבול כמפורש בתורה. ויתכן שהיתה זו התרבות השומרית, שמה שהיה בתרבותם לפני המבול השתמר על ידי חלק מאותם אנשים ספורים ששרדו את המבול.

לעומת זאת ההיסטורה הסינית הקדומה ביותר מתחיל רק לפני כ4000 שנים, בשושלת שיה ראה ויקיפידיה r>לדעת רבים שושלת שיה הינה שושלת אגדתית שלא התקיימה במציאות, ואילו התרבות האמיתית של סין מתוארכת רק משושלת שאנג שהתקיימה לפני 3800 שנה.

אולם המבול שהיתה לפני 4114 שנה, הקדימה גם את שושלת שיה.

בהצלחה - מנשה ישראל