תפילה וברכות

2 שאלותE

  • ט"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: 1. האם כשאני קמה משנתי ונוטלת ידיים ואז מתפנה לשרותים, עלי לברך את 2 הברכות על נטילת ידיים ואשר יצר או שעדיף לברך רק אשר יצר ואת על נטילת ידיים לברך כחלק מתפילת שחרית? אינני יכולה לנטול ידיים ולברך על נטילת ידיים כי אני צריכה קודם להתפנות לשרותים. 2. ראיתי שהשבת פרשת ואתחנן קוראים את עשרת הדיברות. האם לפי מנהג האשכנזים עלי לעמוד בקריאת עשרת הדיברות או שיושבים כמו בשאר קריאת התורה ואם עומדים האם לעמוד מתחילת רביעי כדי "לא להפלות" את עשרת הדיברות? תודה רבה, סמדר

תשובה

שלום וברכה

זוהי הדרך הנכונה לברך את שני הברכות יחד ולפי הרבה מנהגים גם את ברכת אלוקי נשמה, שלושת הברכות יהיו חטיבה אחת.

2. נהגו לעמוד בעשרת הדיברות ועדיף לעמוד מתחילת הקריאה ולא רק לעשרת הדיברות לחוש לדעת הרמב"ם שאוסר לעמוד בעשרת הדיברות.