חברה והשקפה

למחות בילדים

  • ט"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח לדעת אם נקלעתי למצב שבו אני רואה ילדים קטנים ללא הוריהם, משליכים אבנים על ברווזים, האם עליי להעיר להם? השאלה שלי לייתר דיוק, האם אני מחויבת מהתורה להעיר להם או שזהו רק מוסר אנושי? שאלה נוספת, האם במצב שבו ההורים נמצאים ליד ילדם ולא מעירים עליי להתערב ולהעיר בשביל שלום הברווז? או שעדיף לא להיקלע לסכסוך עם ההורים?

תשובה

שלום וברכה

הכל לפי העניין. בוודאי שלמרות שאין לנו חובה לחנך את ילדי השכנים יש להשתדל למנוע צער בעלי חיים על לא עוול, ורחמיו על כל מעשיו, אבל מאידך גיסא להיכנס לסכסוך וצעקות עם ההורים לא שווה, על כן יש להשתמש בשכל הישר ולנסות לחשוב מה התועלת שתמצח מההערה ולפי זה לנהוג.