שו"ת חודש אלול

מתי מתחילים ימי הסליחות?

  • י"ז אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לדעת מתי מתחילים ימי הסליחות בשנת 2016? תודה מראש שמואל

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים מתחילים באמירת סליחות מיום ב' באלול (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תקפא סעיף א, וחזון עובדיה ימים נוראים עמוד ב ד"ה ודע).

ולפי מנהג האשכנזים מתחילים לומר סליחות ביום ראשון שלפני ראש השנה. ואם ראש השנה חל ביום שני או שלישי, מתחילים לומר סליחות ביום הראשון בשבוע שלפניו (ראה רמ"א שם).

בברכה,

הלל מאירס

סליחות, עדות המזרח - הידברות

חודש אלול – הלכות אמירת סליחות - הידברות

אירוע הסליחות הענק ברחבת הכותל המערבי. צפו:

האם יחידי ששומע י"ג מידות דרך הרדיו, נחשב שאומר סליחות עם הציבור? תשובתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל:

מתי הזמן הראוי ביותר לאמירת סליחות? מה קורה בשמיים בזמן חצות? הרב אליהו עמר: