טעות בצ'יק

  • כ"א אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, קיבלתע צ'ק בעבודה לא זוכרת אם שמתי לב אם הסכום בצ'ק היה תואם לסכום בחשבון.רוב הסיכויים שכן אם בכל זאת מתייעצת. בסוף היום יש פרוט כספי של מה שמתקבל כולל הסכום האמיתי של הצק וזה מצורף למזומן ולצקים שצריך להפקיד.שאלתי אם יש לחשוש מגזל שמא אולי הסכום שבצ'ק היה פחות או יותר ממה שהיה צריך לרשום. או שהאחריות על זה שמפקיד את הכסף שצריך לבדוק שיש התאמה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם אין סיבה מיוחדת לחשוב שיש טעות אין חובה לבדוק שוב. אם יש סבירות שיש כאן טעות חובה לבדוק את החשבון.