שבת

חנות לא כשרה

  • כ"ה אב התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, "הותקפתי" ע"י בני משפחה{חילונים} בזמן שעשינו הפסקה באחד הנסיעות בכביש 6 בתחנת דלק דור ,כידוע מהמקום זה אינו כשר מכיון שפתוח גם בשבת משפחתי ראו המון אנשים דתיים קונים ואוכלים שם ניסיתי להסביר להם שהם קונים דיברי מזון סגורים וחתומים בכשריות שונות ,נכון שהמקום לא כשר אבל מה יעשה אדם לא יוכל לא ישתה לא ינוח לא יתדלק פשוט נזהר לקנות דברים סגורים וכשרים איך ללא הצלחה "ניתקפתי" ע"י אותם דודים שאומרים שאסור למי ששמור מצווה לאכול במקום איך אוכל להסביר להם טענה כזו כאדם חובש כיפה ? למרות שלכאורה הם צודקים.

תשובה

שלום וברכה

אמת שלא ראוי לחזק את מי שמחלל שבת, אבל אין איסור לקנות מוצר כשר סגור באריזה, במקום שפתוח בשבת.

בהצלחה,