הלכות שבת, תפילת שמונה עשרה וברכות

  • כ"ה אב התשע"ו

שאלה

שלום רב, מס' שאלות.. הייתי מעוניינת לדעת איך מתפללים תפילת שמונה עשרה (מההתחלה עד הסוף - מתי כורעים, איך כורעים, מתי צועדים אחורה, קדימה הכול) -הבנתי שבתפילת שמונה עשרה לקראת הסוף לפני הפסוק "יהיו לרצון אמרי פי.." יש לומר פסוק מהכתובים שמתחיל באותה הראשונה ומסתיים באות האחרונה של שמו של האדם.. לשם סתיו ניתן לומר את הפסוק 'סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורדפהו'? כיוון שה-ו' בסוף הפסוק מצתלצלת אחרת מבשם סתיו -אשמח לקבל הסבר יותר רחב על ברכות אחרונות? איך זה עובד? האם אחרי שבירכתי ב.שהכול אני מברכת ברכה אחרונה פעם אחת? האם יש הפסקים לברכות אחרונות? ואיך אדע איזו ברכה אחרונה תואמת למה? -האם ניתן לקרוא תהילים בלי נעליים או עם בגדי שינה? -האם פלסטר זה חציצה בנטילת ידיים? -אשמח לקבל המלצה לספר הלכות שבת לספרדים. -האם ניתן לשים פודרה בשבת? -האם ניתן למרוח קרם גוף בשבת בשביל הרגשה נעימה בשבת? תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אציע שתשלחי לנו מס' טלפון ונשוב אילייך ללימוד הלכות התפילה והברכות כראוי.

מותר לקרוא תהילים ללא נעליים או אף בגדי שינה.

פלסטר שאי אפשר להורידו מחמת המכה מותר ליטול ידיים מעליו. פלסטר שאינו נחוץ כל כך יש להורידו וליטול ידיים.

ספר קיצור הלכות ילקוט יוסף אוצר דינים לאשה ולבת מומלץ ביותר לכל ההלכות וגם להלכות שבת ראי מהדורה מקוונת https://www.ateret4u.com/online/f_02336.html

אסור למרוח קרם גוף בשבת.