זוגיות

מקורות בבקשה בעניין זיווג שני

  • כ"ו אב התשע"ו

שאלה

שלום האם אפשר מקורות למה שהרב שמואלי ענה וכתב כמה פעמים שלפעמים הזיווג הראשון הוא לא האמיתי והוא שלב בדרך לזיווג האמיתי!מאוד חשוב לי בבקשה תודה

תשובה

שלום וברכה

שושן סודות
וכבר ביארנו במה שקדם שלפעמים לא יזכה האדם להתחבר בבת זוגה וישב הוא קדש והיא קדשה ותפרד חבורם וחבילתן לעולם. וכבר זכרנו כי שתי נשמות נתונות לממונה ולפעמים יזכה האדם בבת זוגו ואם זכה מצא מציאתו. וזה אמרו מצא אשה מצא טוב. והוכיח רז"ל אלו שלש כתות בקבלתם הטהורה מפסוק זה מושיב יחידים ביתה מוציא אסירים בכושרות. אך לפעמים, לא יזכה בה ותנשא לאחר קודם ואחר כך זוכה בה ולפעמים אין זוכה בה לעולם והוא קדש והיא קדשה. הזוכה בבת זוגו תחלה מושיב יחידים ביתה. ומי שאינו זוכה בה עד שתנשא לאחר, מוציא אסירים בכושרות. ר"ל בכי ושירות שצריכה לבכות על בעלה הראשון עד שתנשא לאחר, וכשתנשא הרי כאן שירות ודוגמת בת שבע לאוריה עד אשר חזרה לדוד. ומי שעונותיו גרמו לו שלא יתחבר בבת זוגו לעולם, סוררים שכנו צחיחה.

כך גם מבואר בשער הגלגולים כמדומני שרח"ו זכה לזיווג משורש נשמתו רק בזיווג השלישי.

בהצלחה,