גזלתי בעבר ועכשיו חוזרת בתשובה איך לכפר ?

  • כ"ז אב התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב !! לפני כשנה התחלתי לחזור בתשובה שלמה ב"ה לקחתי על עצמי המון , התחזקתי מאוד , והתחלתי לכפר על העוונות מהעבר .. אבל אני מרגישה תקועה , לפני שחזרתי בתשובה היתה בחורה שמאוד לא אהבתי ורציתי סוג של לנקום בה , אז לקחתי פריט שהיה לך חשוב בלי שראתה וזרקתי אותו . אחרי שחזרתי בתשובה הלכתי לשאול את הערך של הפריט ונתתי לה את הכסף של השווי של הפריט ( הבעיה שאני לא יודעת בכמה הפריט נקנה באמת שזה רק מוסיף לרגשות אשם שלי שאולי לא החזרתי את מה שצריך ) וסיפרתי לה סיפור בדוי ( לא את זה שגזלתי ממנה וזרקתי בכוונה ) ובסוף אמרתי גזלתי ממך זה נקרא גזל.. והיא אמרה לי שהיא סולחת לי מכל הלב ( למרות שלא סיפרתי את האמת אבל הדגשתי שזה נקרא גזל ) כבוד הרב הרגשות אשם חונקות אותי אין לי אומץ לספר לה את האמת , ואני מרגישה שה' לא כיפר לי על זה !!! אני מרגישה יאושש בגלל זה ויש לי עוד גזל להחזיר אבל כבוד הרב אני לא זוכרת ממי גזלתי עוד אני רק זוכרת שגזלתי !!! האם יש אפשרות ללכת לקבר צדיק ולשים את כל הכסף שאני חושבת שגזלתי לצדקה ? האם ה' יכפר לי על זה ? אני בדיכאון מאוד קשה לא יוצאת מהבית מרגישה רע שה' עדיין כועס עלי ולא סולח !! כבוד הרב אשמח לתשובה איך אני יכולה באמת לכפר על הגזל??

תשובה

שלום וברכה

את כבר מחולה  ואין לך כל עוון. הגזל שלך כבר התכפר לגמרי ואת טהורה בכל חטא ויכולה להיות שמחה ומאושרת.

גזל שלא יודעים ממי גזלו יש לתת לצרכי רבים כגון לבית הכנסת וכדו' ובזה מקיימים את מצוות ההשבה בשלימות.

לאחר מכן את יכולה להיות רגועה לגמרי ולדעת שאין לך כל עוון וכל חטא וחלילה להמשיך להרגיש רגשות אשם שבאות מהיצר הרע שדרכו להגדיל את החטא ולנסות לחסום את דרכי התשובה מהאדם על לא עוול בכפו.

בהצלחה רבה,