חברה והשקפה

למה זכה בלק גם ברות וגם בדוד

  • כ"ח אב התשע"ו

שאלה

כבוד הרב רציתי לדעת מה עשה בלק שבזכות זה זכה שמצאצאיו תצא גם רות ובעקבות כך גם דוד והמשיח (משיח בן דוד) שאומרת שהוא הבין שיש ה בעולם אבל אם כך למה אנחנו שאנו מאמינים בה כל יום לא זוכים לשכר כ"כ גדול?

תשובה

שלום וברכה

הזכות שלנו להיות יהודים בעצמינו חלק מעם ה' לזכות לנשמה שהיא חלק אלוק ממעל היא גדולה הרבה הרבה מלזכות לנכד שהוא דוד המלך.

ואסביר יותר לעומק בלק זכה לנכד שהוא דוד המלך שהוא מעלה אותו מעט ממקום השפל שבו הוא נמצא למקו קצת יותר גבוה. אנו בי ה' בי א-ל חי בדרגה הרבה הרבה יותר גבוהה מכל אלו. כמה עלינו להודות לבורא עולם ולשמוח על שזכינו להיות בניו וכל שכרינו שמור לעולם הבא כי בעולם הזה אין אפשרות לשלם על מצוות שלנו.