שמיעת קול שירה של אישה שנפטרה

  • כ"ח אב התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול האם מותר לגברים לשמוע קול שירה של נשים שכבר נפטרו, כמו למשל עפרה חזה ז"ל. תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

אף על פי שמבואר בפוסקים, שאסור להסתכל על בגדי צבעונין של אישה אפילו אחרי שנפטרה מן העולם משום חשש הרהור (תשובת הב"ח סימן יז. וכן העלה בשו"ת יביע אומר חלק ג' חלק אורח חיים סימן יג) -

מכל מקום לגבי קול באישה ערווה, דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שמעיקר הדין מותר לשמוע קול שירה של אישה ברדיו אפילו אם היא בחיים והוא מכיר את אותה אישה, כיוון שאין זה קול אישה ממש, אלא חיקוי של קולה על ידי גלי חשמל (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג).

כמובן שכל זה הוא באופן שהמילים של השיר נקיות לגמרי, ולא גורמות לשומע שום הרהור.

בברכה,

הלל מאירס