חברה והשקפה

ניסיון ניאוף יד ורגל

  • כ"ח אב התשע"ו

שאלה

בס''ד שלום כבוד הרב , אני נער מתחזק חוזר בתשובה וגם על מעשה זה .. היום בא לידי וידיאו פסול\ לא כשר ואני לא הפעלתי את את הסרטון וקצת התסכלתי על התמונה זאת אומרת לא צפיתי בו אבל בכל זאת הסתכלתי והירהרתי וזה גרם להקשחת האיבר .. הבנתי שניסיון בא אלי ואני יצאתי מהבית והלכתי משם ואני מרגיש שיצא קצת חזרתי הביתה ראיתי שיצא קצת .. האם אני אשם שיצא והדבר נחשב שניאפתי ? אני מלמד עלי זכות שלא צפיתי בוידאו ולא ניאפתי מרצוני ... משל למה הדבר דומה: שאיש אחד הניח אבן לפני סוף הצוק באה רוח והעיפה את האבן והאבן נישברה בסדק . האם האיש אשם בכך? כי הרי הוא לא זה שהעיף אותה מהצוק אלא הרוח ובמקרה שלי אני לא ניאפתי מרצוני אלא זה קרה מעצמו כמו הרוח ולהפך אני התגברתי על היצר ולא ''העפתי את האבן'' מה לעשות אני ממש מבולבל ?? תודה !

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לנצח את היצר והתגבר על הניסיון ולא הסתכלת בתמונה האבסורה והפסקת את החטא באיבו.

זכותך גדולה ועצומה עד מאוד. אין לבשוק בכל פעם האם יצאה טיפה או לא. העיקר שתנסה לא לחטוא ובעז"ה תצליח בכך. ה' יתן לך את הכוחות ובתוספת לימוד תורה ותפילות תצליח בוודאי לעמוד בניסיונות

בהצלחה רבה,