היכן לברך ברכת אשר יצר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבטד הרב ולילה טוב אני תוהה לגבי ברכת אשר יצר. 1.אם הכיור והכלי הם בתוך תא השירותים עצמם, האם מותר ליטול שם ידיים, לנגב, ואז לברך בחוץ את הברכה? כי הרי אסור להגיד בפנים את שם השם! איך ליטול ידיים במקרה זה? 2. אם אחרי הנטילת ידיים אני שמה לב ששכחתי להוריד את הטבעות ואת השעון, האם עלי ליטול שוב? 3. האם השיערות שעל הידיים נקראים חציצה? האם עלי להוריד אותם? ובכלל, למה שעון\צמיד נקראים חציצה אם נוטלים רק עד מפרק כף היד והמים לא מגיעים לשעון?? הרי המים לא עוברים דרכו..

תשובה

שלום וברכה

1. בדיעבד אפשר ליטול ידיים בשירותים ולנגב את הידיים מחוץ לשירותים וכן לברך אשר יצר מחוץ לשירותים.

אם יש אפשרות, עדיף ליטול ידיים מחוץ לשירותים.

2. רק בנטילה ללחם יש ליטול ידיים שוב, ולא בשאר נטילות.

3. השערות אינם חציצה ואין חובה להוריד את שערות הידיים.

כמו כן אין צורך להוריד את השעון - צמיד.

בברכה - בנימין שמואלי