לעמוד בפני רב

  • כ"ט אב התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לברר, מה לעשות כאשר איני יודע מה ההלכה במקרה מסוים ואין לידי רב. דוגמא שקרה: ישבתי עם ספר תורה בידיים והגיע אדם בן שבעים, לא ידעתי האם לעמוד. ב. האם מותר לי לסמוך על חבר שלי בהלכה. אם לדוגמא, אומר לי שאיני צריך לעמוד. או שבקרה מסוים צריך להחמיר או להקל, האם לסמוך עליו למרות שאיני יודע מאיפה למד את זה? תודה רבה. שבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים אכן כתבו שאין לעמוד.

מותר לסמוך על חבר רק אם הוא מוחזק לך ירא שמיים שלא יאמר דברים ללא ידיעה אמיתית.