כניסת גוי נוצרי לבית הכנסת

  • א' אלול התשע"ו

שאלה

בס"ד להידברות שלום, חברה טובה שלי מהארץ עברה להתגורר בברלין והיא שואלת האם ידיד שלה שהוא נוצרי יכול להיכנס לבית כנסת כדי לחוות ולהתרשם מהחוויה? האם הם צריכים להיכנס לעזרת נשים ולעזרת גברים? אציין רק שהשואלת היא יהודייה חילונית.

תשובה

שלום וברכה

אין מניעה שיכנס לבית הנכסת. אולם כל אחד יכול להכינס למקומו. הגבר לעזרת הגברים והאשה לעזרת נשים.