שאל את הרב - כללי

גם התאבדות היא גורל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעקבות אסון אישי מטרידה אותי מאוד השאלה האם אכן ימי חייו של אדם מוקצבים מראש?

אם אדם נוטל את חייו בידיו (מסיבות ונסיבות מאוד תמוהות ובלתי צפויות) האם הוא עושה זאת כי הנשמה יודעת כי הגיע יומה?

מה דינה של נשמת המתאבד ע"פ הקבלה? מאין אפשר לשאוב נחמה לאסון כה כבד, ולמוות כה מיותר? אודה על כל תשובה מפורטת.

תשובה

שלום וברכה

הבחירה של האדם חופשית לחלוטין בענייני מצוות ועבירות, ומאחר שאסור להתאבד, הרי הבחירה חופשית, והנשמה היתה יכולה לחיות שנים רבות נוספות.

קשה מאוד לנחם כאשר מדובר בהתאבדות, מאחר שלפי המובאר בדברי חז"ל אין לנשמה זו חלק לעולם הבא, אולם כבר ביארו גדולי ישראל שהקרובים אל החלל יכולים לתקן את נשמתו על ידי התחזקות במצוות ולימוד לעילוי נשמתו.

בברכה - בנימין שמואלי