כשרות של אוכל בחול

  • ג' אלול התשע"ו

שאלה

נסענו לבורגס ונתקלנו במסעדה ישראלית שמוכרים בה רק "כשר" כשהכוונה היא שכל המוצרים הם דברים שניתן למצוא ככשרים, כמובן שאכלנו דג בנייר כסף. השאלה שלי היא האם מותר לאכול צ׳יפס אם מטגנים בו רק את הצ׳יפס ולא מוצרי בשר.

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול שום דבר ללא כשרות בפועל של רב המשגיח במקום ולא ניתן לסמוך על כך שמוגשים דברים אמורים להיות כשרים.