לבישת בגדים שחורים באבלות

  • ד' אלול התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לשאול האם צריך ללבוש בגדים שחורים כשהולכים להלוויה ובימי אבלות או שזה מנהג גויים?

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף קצוש"ע יורה דעה סימן קעח - הלכות חוקות העכו"ם

ג. מותר לאבלים על קרוביהם ללבוש בגדים שחורים לסימן אבל, כל י"ב חודש, ואין בזה משום ובחקותיהם לא תלכו, כי מנהג קדמון הוא גם אצל ישראל, ולא מנייהו ילפינן. וכן מותר לאבלים לענוד סרט שחור על זרועם, או עניבה שחורה, שכל אלה אין בהם משום פריצות, וגם טעמם נכון לפניהם לאות אבל. ומכל מקום טוב שלא לחוש למנהג זה וילבש כרגיל, כמנהג ארץ ישראל משנים קדמוניות.

בהצלחה,