חברה והשקפה

בליעת מילים

  • ד' אלול התשע"ו

שאלה

שלום הרב קודם כל אני באמת רוצה להגיד תודה רבה על כל מה שאתם עושים באתר המדהים הזה ותודה שכל פעם מחדש אתם עונים לי על שאלות ממש תודה אני ישמח אם תוכלו לעזור לי גם הפעם אני נערה בת 17 שבאמת מתלבשת יחסית צנוע (חצאיות ארוכות שעוברות את הברך וחולצות עד המרפק)כמובן כל זה אחרי שהתחזקתי ב״ה הבעיה העיקרית שלי כרגע שגורמת לי באמת להרגיש לא טוב ולהרגיש רע לגבי עצמי ולגבי מי שאני זה שאני בולעת מילים זה התחיל לפני בערך חצי שנה זה לפעמים עובר ולפעמים לא זה קורה לי בעיקר כאשר אני מדברת עם חברות זה גורם לי להרגיש רע להרגיש לא טוב אני פשוט מתביישת שזה קורה אני רוצה להיעלם אני באמת לא יודעת למה אני מגמגמת / בולעת מילים אני באמת ישמח אם תוכל לעזור לי כי באמת שקשה לי ככה אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות קשה לי ממש

תשובה

שלום וברכה

תתרגלי בבית לדבר עם עצמך יפה בקול ברור וצלוות בחדרך כאשר אף אחד לא שומע תנהלי שיחות עם עצמך בדיברו מתון ותגידי את כל מה שיש לך לומר על העניין שאת מדברת עם עצמך לאט וברור. התירגול יסייע לך מאוד בסייעתא דשמיא.

חשוב גם להכניס בעצמ גאווה עצומה שזכית להיות צנועה ולנהוג כבת המלך ולשמור על קדושתך וטהרתך ולא להרגיש כמי שמפסידה חלילה משהו מכך שהיא בת ישראל כשרה, על הבנות הלא צנועות להרגיש רע ולא את. את זכית לנהוג כבת המלך ואשרייך ואשרי חלקך שזכית להתעלות ולהתקרב לבורא עולם וה' יעזור שתמשיכי להתעלות ולהתחזק ולשמוח בדברי התורה והמצווה.

בהערכה רבה,