שבת

הלכות שבת- מספר שאלות.

  • ד' אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות בנוגע להלכות שבת. 1. אם שמו על פלטה דגים לפני שבת ולאחר מכן הניחו על הפלטה סיר עם עוף שחומם בשבת האם מותר לאכול את הדגים? 2. הבנתי שאסור להנות מחילול שבת, מה עליי לעשות אם ההורים במשך השבת פותחים וסוגרים את המזגן ואני נהנית מזה? יש לי חטא על כך? 3. אבי אינו שומר שבת אך מאוד מכבד (בעזרת השם שהורי יזכו לחזור בתשובה שלמה), כשהוא מקדש האם אני יוצאת ידי חובה בקידוש? והאם מותר לשתות את המיץ ענבים? 4. ובלי קשר להלכות שבת, האם מותר ללמוד יותר מ5 הלכות ביום? בעבר שאלתי פה כמה מומלץ ללמוד ואמרו לי לא יותר מ5 הלכות ואני לא מצליחה לעמוד בזה ... תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לאכול את הדגים.

2. אין לך כל חטא, אינך צריכה לצאת מהחדר אף אם מפעילים מזגן.

3. יוצאת ידי חובה. אם הוא מקדש על מיץ ענבים את יכולה לשתות מהמיץ.

4. אם את אוהבת ללמוד יותר, ואינך מרגישה לחץ מההלכות, תבורכי.