נשים

הפסק טהרה 4 ימים?

  • ה' אלול התשע"ו

שאלה

שלום, האם צריך לספור 4 ימים שלמים (למנהג הספרדים) או שאפשר גם פחות? לדוג’, אשה שראתה בליל שני, האם תוכל לעשות הפסק בחמישי לפני השקיעה או צריכה לספור 4 ימים שלמים ורק לאחר מכן לעשות הפסק בשישי לפני השקיעה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם ראתה בשני לפני שקיעת החמה מחשבים את שני שלישי רביעי וחמישי ארבעה ימים, בחמישי לפני השקיעה עושים הפסק.