שבת

סעודות שבת.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי רוצה לדעת קצת יותר לגבי סעודות שבת, על מה שחייב לקיים ואיך עושים זאת. משפחתי לא שומרים שבת, אני היחידה כרגע בבית שמשתדלת בשמירת השבת.. הייתי רוצה לדעת איך אוכל לשלב זאת מבלי להפריע לאף אחד. תודה רבה לכם, שבת שלום ומבורכת!

תשובה

שלום וברכה.

אכתוב לך את עיקרי הדינים של סעודות השבת.

א. בכל שבת יש לאכול שלוש סעודות.

סעודה אחת בלילה ושני סעודות ביום.

את הסעודה השלישית יש לאכול לאחר חצות היום מתחילת זמן המנחה.

ב. בכל סעודה יש לאכול לחם והיא עיקר סעודת השבת.

לכתחילה ראוי לאוכל כשיעור של כביצה לחם והיא כגדול שתי קופסאות גפרורים רגילים.

ג. מקדשים בלילה את הקידוש הארוך.

ביום לפני הסעודה הראשונה יש לקדש על היין, אולם הקידוש הוא קצר ואין אומרים בו אלא את ברכת בורא פרי הגפן בלבד.

ד. לכתחילה על פי הקבלה ראוי לאכול מין דג בכל שלושת הסעודות, אולם אין חובה בכך.

ה. יש להשתדל לכבד את השבת בכל מיני מטעמים לפי היכולת.

ו. ראוי לכתחילה אם יש אפשרות, לאכול מאכל חם בסעודת היום {ללא חילול שבת כמובן}.

החכם עיניו בראשו ולא יאכל יותר מידי בסעודת הבוקר כדי שיוכל לאכול סעודה שלישית כראוי.

ז.בדיעבד  מי שלא יכול לאכול לחם בסעודה שלישית יכול לצאת ידי חובה בעוגה, ואם גם עוגה קשה לאכול אפשר לצאת ידי חובה בפירות.

כפי שאת רואה עיקר סעודת השבת הוא קל ופשוט ולא אמור לגרום לשום הפרעה לאף אחד.

אשמח מאוד לעזור לך תמיד בכל עת, ואת יכולה להרגיש חופשיה לשאול כרצונך.

בהצלחה - בנימין שמואלי