בגדים לא צנועים בערך, לתת לאחותי?

  • ט' אלול התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, אם יש לי חצאיות שמגיעות עד הברך ואחותי הולכת עם חצאיות שהן גם מעל הברך-מותר לשאול אותה אם היא רוצה אותן? כי לכאורה הן צנועות, אולי טיפה צמודות, תלוי למי, אבל אני לא אלבש את זה. וכן, יש לי חולצות שהן פתוחות וצמודות, אני הייתי לובשת אותן בעבר עם חולצת בסיס, אבל היום זה נראה לי לא צנוע מכיון שהן צמודות. האם מותר לתת אותן במקום שנותנים בגדים לאנשים נזקקים? אין לי מושג מי יקח ואיך ילבשו אותן, לכן יש סיכוי שזה יכשיל... או שעדיף לשים אותם בפח של הבגדים? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לתת לאחותך חצאיות אלו שיגבירו את הצניעות שלה.

מותר לתת את החולצות למקום שמחלקים שם בגדים כי יתכן שילכו בזה גם נשים צנועות.

אשרייך שזכית להתעלות בצניעות, ה' יעזור שתזכי להמשיך בכך ולהתעלות עוד ועוד ביראת שמיים ובצניעות ובכל העניינים.