בעניין קעקועים

  • ט"ו אלול התשע"ו

שאלה

רציתי לעשות קעקוע והסבירו לי שהאיסור בכך הוא משום שהגוף לא שייך לנו אלא להשם ואין לנו רשות להרוס אותו אני טבעונית ולדעתי לאכול ג'אנק פוד יותר מזיק לגוף מאשר קעקוע יפה. זאת ועוד שקעקוע זה משהו חיצוני והאוכל פוגע באיברים פנימיים. רציתי להבין למה לא נלחמים נגד זה? והאם אכן זה איסור מוחלט לקעקע?

תשובה

שלום וברכה

הקעקוע הוא אחד מאיסורי התורה כמפורש בתורה. אין לזה קשר כלל לעניין שמירת הגוף והשחתתו. על פי התורה מותר לעשות חור לעגיל וכדו' כל שיש לאדם תועלת ואין טעם איסור הקעקוע משום חבלת הגוף.

ככל איסורי התורה האיסור הוא מוחלט ואם כי אנו מנסים תמיד ללמוד ולהבין מה טעם האיסור אין טעם כזה או אחר שננסה לתת לאיסור כלשהו לשנות את ההלכה בהשתנה הטעם כי את הסודות הטמירים בכל מצוות עשה או לא תעשה לא נוכל להשיג לעומקם ולא נוכל לרדת לעומק המצוות כדי שנוכל להחליט שכעת ניתן לשנות מעט מהאיסור שבתורה.