תפילה וברכות

תפילה זה לא סוג של פגם באמונה?

  • ט"ז אלול התשע"ו

שאלה

אם אני יודעת שמה שצריך להיות יהיה. איך זה שזה בסדר להתפלל ? אם אנחנו יודעים שהתפילה משנה את מה שנקבע? אז אלוהים ידע מה יהיה? אם כן לא צריך להתפלל .... אם מתפללים וזה משתנה אז אלוהים לא יודע מה אמור להיות? קונפליקט שלי...

תשובה

שלום וברכה

מהנהגת הבורא בעולמו היא שה' שומע תפילה, הגזירה לכתחיהל על האדם היא רק אם הוא לא יעמוד להתפלל, אם הוא ירבה בתפילה ה' ישמע את תפילתו והגזירה תשתנה. התפילה היא ממצוות ה' וכאשר האדם בוחר להתפלל יש גזירה שונה מאשר כאשר האדם לא בוחר להתפלל. ככל המצוות וככל העניינים הרוחניים הבחירה קיימת והאדם יכול לבחור להתפלל או לא להתפלל והקב"ה לא מתערב בבחירת האדם.

ראי עוד הרחבה בעניין זה https://www.hidabroot.org/article/2927