תפילה וברכות

סדר ברכות

  • י"ז אלול התשע"ו

שאלה

רציתי לקבל קצת הסבר על סדר ברכות בבוקר זה מתחיל במודה אני ואז נטילת ידיים לסירוגין עם ברכה או בלי ברכה ? לאחר מכן שוטפים פנים ואז נטילת ידיים לסירוגין וברכה ?

תשובה

שלום וברכה

אומרים מודה אני ונוטלים ידיים לסיורגין. בבדרך כלל רוב בני האדם צריכים להיפנות מיד בבוקר ולכן לאחר הנטילה הראשונה מתפנים ונוטלים ידיים שוב ואז אפשר לברך ברכת על נטילת ידיים ואשר יצר ויש רבים שנוהגים לברך גם את ברכת אלוקי נשמה מיד עם ברכת אשר יצר.