תפילה וברכות

סליחות בחודש אלול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי אודליה ואני חוזרת בתשובה כבר 8 חודשים לערך. אני מבינה את המשמעות של הסליחות בחודש אלול והייתי מאד רוצה בפעם הראשונה בחיי לקחת חלק באמירת הסליחות במהלך חודש אלול. אך לצערי אני לא ממש יודעת מה עושים?, מתי הולכים? אם הולכים בלילה כמה זמן זה נמשך ואיך זה מסתדר עם אמירת ברכות השחר בבוקר? אני רוצה לדעת את ההלכות המפורשות בענייני סליחות כדי שחס ושלום לא אעשה טעות באמירתן או שאעשה לא נכון בברכות השחר בכלל או בדיני נטילת ידיים מכיוון שמדובר על שעות הלילה שנמשכות לקראת הבוקר לפחות ככה אני הבנתי. אני אודה לכם מאד אם תוכלו להבאיר לי את התמונה תודה רבה מראש אודליה

תשובה

שלום וברכה

בני ספרד מתחילים לומר סליחות החל מאור לב` אלול ורבים נוהגים לומר בחצות הלילה ויש האומרים לפנות בוקר. ויש לך לבדוק זאת בבית הכנסת השכונתי מתי הם יאמרו את הסליחות. משך הסליחות כ45 דקות לערך. אם את הולכת לאמירת סליחות בחצות הלילה, הרי אין אומרים ברכות השחר אלא לאחר שתקומי בבוקר. אם תאמרי סליחות לפנות בבוקר לאחר השינה נוטלים ידיים ואומרים את כל ברכות השחר לפני הסליחות.

אשמח להבהיר לך עוד ככל הצורך. בברכה – בנימין שמואלי