נשים

שלום- מספר שאלות ,

  • כ"ג אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות 1. מתי מתחילים להגיד בתפילת 18 מוריד הגשם? 2. מה מברכים כל ג'ינג'ר השורש? 3.ומה מברכים על ג'ינג'ר כבוש? 4. שאני שמה פלסטר באצבע האם זה נחשב חציצה בנטילת ידיים? אם כן מה אני צריכה לעשות כי אני לא יכולה להוריד ולשים חדש כל פעם יש שריטה וצריך לשים תחבושת? 5. בקשר לנושא של חציצה באצבעות הנושא של לק באצבעות. אמרו לי שלק זה חציצה האם זה נכון? אם הלק ירד או לא צבוע כמו שצריך? או שעושים בניה ויש רווח בין הבניה נוצר מרווח קטן של הציפורן החדשה שגדלה? אז מה אפשר לעשות אני רוצה לשים לק אבל לא רוצה להיכשל בזה שאני עושה נטילה ואז זה לא יחשב לי... 6.קראתי שבראש השנה מתחילים להגיד את התוספות בתפילת 18 של עשרה ימי תשובה. האם גם אומרקים ווידוי בראש השנה בקריאת שמע שמע שעל המיטה? תודה רבה על המענה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. בשמחת תורה בתפילת מוסף מתחילים לומר מוריד הגשם.

2. 3. בורא פרי האדמה.

4. אם אי אפשר להסיר את התחבושת עקב המכה את יכולה ליטול ידים על הפלסטר.

5. רק כאשר הלק יפה ומושלם אינו חציצה.

6. אין אומרים וידוי בקריאת שמע שעל המיטה.