האם אני יהודיה כהלכה?

  • כ"ד אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, סבתא של אמא שלי יהודיה מפולין,עכשיו היא התנצרה בשביל לא למות . והרבי מילובאויטץ אמר ליהודי שהתנצר שמי שנולד יהודי היא יהודי לכל החיים אז זה אומר שאני יהודיה? כי סבתא של אמא שלי הייתה יהודיה אבל היא כביכול התנצרה ,אמא שלי אומרת שאני יהודיה ..... כי כשהיא עלתה לארץ היא גם עברה גיור כזה שצריך... אני ממש בחרדות ואני לא יודעת אפשר תשובה?

תשובה

שלום וברכה

אמת שאם אם האם הינה יהודייה אף את יהודייה ואין כל השפעה על יהדותך מכך שסבתא התנצרה, סבתא נשארה יהודייה וכך גם כל יוצאי חלציה.

אין לך מה לחשוש את יהודייה כשרה לכל דבר. אם כי מומרת החוזרת לדת יהודית צריכה לטבול , אבל במקרה שלך אמא כבר טבלה ולכן אינך צריכה לדאוג כלל.