שבת

דיני ברכות ושאלות לגבי שבת

  • כ"ד אלול התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, כמה שאלות בענייני ברכות ושבת: 1. האם מותר לברך יחף? (אשר יצר, שהכל וכו') 2. אם אני בבית ומכוונת לרוב לפטור את כל מה שברכתו זהה, באיזה שלב עליי לברך בשנית? 3. אם יש לי אהבה גדולה למוצרי חלב מסוימים, אך יש ספק כי גורמים לי למיחושים, האם עליי להפסיק ? ומה עם עונג שבת שיהיה מופחת במידה ולא אוכל את המוצרי חלב שאני אוהבת? 4. מה עושים כאשר קורה שהתינוק בוכה שהוא רעב בדיוק כשאני מדליקה נרות? 5. אני ובעלי מאוד עייפים באחרונה מהטיפול בתינוק שלנו ובשבת יש לנו בקושי כוח לפעמים לקום ולשבת לאכול ואנחנו מעדיפים לישון שלא נהיה עייפים מדי לטפל בתינוק. מה עושים במקרה כזה לגבי 3 ארוחות שחייבים לאכול וקידוש?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. רק כשאצת יוצאת מהבית או הולכת לישון.

3. להימנע כל השבוע בצורה מוחלטת ובשבת לאכול מעט.

4. בעלך יחזיק אותו עד לסיום ההדלקה.

5. יש למצוא זמן לכבד את השבת ולאכול את הסעודות. ניתן לקצר בסעודות מעט אולם אין אין לוותר על סעודות השבת.