מוזיקה מבריאת העולם

  • כ"ד אלול התשע"ו

שאלה

מוזיקה היא מאוד רוחנית קשה מאוד גם לאדם הגס ביותר לא לחוש בכך ברצוני לדעת כיצד החלה המוזיקה בעולם הגשמי האם אתה יודע כיצד השכילו ליצור כלי נגינה ובכלל מי שר לקב"ה ראשון בבני האדם?

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה נתן בינה לבני האדם, וגם חוש מוזיקלי, שבאמצעותו ימציאו נגינות ושירים וכלי זמר.

ספר בראשית מספר לנו כי יובל (בנו של למך) היה ממציא כלי הנגינה, ויצר את הכינור הראשון: "ושם אחיו יובל, הוא היה אבי כל תופש כינור ועוגב" (בראשית ד, כא).

אני מניח שהשירה לה' החלה כבר אז. בחגים ובשבתות נהוג לזמר ולשיר.

המוזיקה היא אכן כלי רוחני, והיו משתמשים בה בבית-המקדש כדי לזמר לה':

"והלווים המשוררים לכולם... בוץ במצלתיים ובנבלים וכינורות עומדים מזרח למזבח, ועמהם כהנים למאה ועשרים מחצצרים בחצוצרות" (דברי הימים ב, פרק ה, יב).

דוד המלך שורר בתהילים: "הללוהו בתוף ומחול, הללוהו במינים ועוגב" (תהילים קנ, ד).

ומסופר כי דוד היה מנגן בכינור לה': "ודוד וכל בית ישראל משחקים לפני ה' בכל עצי ברושים ובכינורות ובנבלים ובתופים ובמנענעים ובצלצלים" (שמואל ב, פרק ו, ה).

כידוע, כאשר רוח רעה של דכאון שרתה על שאול המלך, דוד היה מנגן לו בנבל ומרגיע את רוחו.

המוזיקה היא כלי נפלא כאשר משתמשים בה למילוי כוחות הנפש, להתחזקות רוחנית והתחברות לה'.

בברכה,

דניאל בלס