שימוש בספר

  • כ"ה אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! בשבת האחרונה הייתי אצל אחותי והיא גרה בדירה שכורה, בעל הדירה השאיר הרבה דברים שלו בדירה בכל זאת ובסלון היו ספרים עתיקים שממש התעניינתי בהם ולקחתי ספר אחד ודפדפתי בו אבל מרוב שהוא היה ישן נהיה קרע באחד הדפים האם זה גזל?? איך אני יכולה להשיג לבעל הבית? למרות שאני יודעת שאין בספרים האלה שימוש!!! אשמח אם הרב יענה לי בהקדם תודה רבה ופשנה טובה

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שבעל הבית נתן רשות לקרוא בספרים ועל כן בוודאי אין חובה לשלם.