מה גודלה של מצוות גיור

  • כ"ו אלול התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום. ברצוני לדעת, האם יהודי שמגייר גויה - האם זה דבר גדול ונעלה, או שזו מצווה רגילה, או שזו בכלל לא מצווה, למרות שכתוב שאברהם גייר? (אבל אלה היו זמנים אחרים). השאלה היא בימינו, מה גודל הדבר.

תשובה

שלום וברכה

אין שום מצווה לשכנע גויה להתגייר. להיפך אנו מצווים לנסות להרחיק את המגייר בתחילת דרכו ולשכנעו שלא כדאי לו להיות יהודי ועדיף לא להישאר כמו שהוא. רק מי שבחר בכל זאת להתעקש ורוצה באמת בתורת ה' אותו אנחנו מצווים לגייר ומצווה לתמכו ולסייעו שיוכל לעבור את הגירות בקלות ובשמחה.