שאל את הרב - כללי

נשים במקרא

  • כ"ז אלול התשע"ו

שאלה

רציתי להבין משהו, נאמר שציפורה אשת משה לא התגיירה, אבל הילדים שלהם בכל זאת יהודים כי אז זה היה נחשב לפי עדת האב, אחכ אומרים שרות הייתה מואביה ונאמר שאסור לבוא במגע עם מואבים ומרות הרי יצא דוד המלך, יעל הייתה משבט הקיני שהם לא יהודים וממנה יצא רבי עקיבא, אני לא מבין איך כל פעם זה מסתדר שיוצאים יהודים מנשים/גברים שהם לא יהודים ואיך זה מסתדר? זה ממש מטריד אותי שזה מסתדר כל פעם בדרך פלא לפי איך שהרבנים רוצים שפה זה נחשב לפי האם ופה זה נחשב לפי האב, למה אין משהו קבוע? וכל פעם זה משתנה לפי ראות עיניו של המפרשנים באותה העת. אודה לתשובה בנושא :)

תשובה

שלום וברכה

לא נאמר בשום מקום שהיא לא התגיירה.

בכל מקרה תדע יסוד מוסד שעד מתן תורה כל הצאצאצים הולכים אחר האב. לאחר מתן תורה השייכות לעם ישראל בלבד הולכת לפי האם.