לאיזה מצוות מחוברים הקרקפת והשיער

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב! אבקש לדעת ע"פ תרי"ג מצוות על כל איבר בגוף האדם קיימת מצווה ואבקש לדעת לאיזו מצווה או מצוות מחוברים הקרקפת והשיער? ומדוע בקבלת שבת מסתובבים בשעת השירים עם הגב כנגד ירושלים? מדוע דג נחשב פרווה ולא בשרי? והאם עוף נחשב בימי בית המקדש כפרווה..הרי כיום שומרים אותו פחות מבשר רגיל.או שזה מנהג? אודה לכם על תשובתכם והסבר תשובות אלו יגרמו לי להבין ולהחכים בנושא ולהשיב על כך גם לחברים! תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה מסתובבים לדלת להראות שאנו מקבלים את השבת אשר באה עלינו, וכדוגמת אדם חשוב אשר כולם מסתובבים לקבל פניו. מן התורה האיסור הוא רק בשר בקר, וחז"ל הוסיפו לאסור גם עוף, אבל דג שאינו דומה כלל לבשר לא גזרו חכמים.

בברכה - בנימין שמואלי