נשים

אשה שמתפללת שחרית ומנחה בקביעות יכולה לא להתפלל שחרית או מנחה לפעמים?

  • כ"ח אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אני רגילה להתפלל שחרית ומנחה כל יום. לפעמים אני לא מספיקה להתפלל שחרית בבוקר כיוון שקמתי מאוחר וכו'. או שיש יום בו אני שוכחת להתפלל מנחה כיוון שלא הספקתי והייתי מחוץ לבית בזמן התפילה וכ"ו. האם יש דרך לתקן יום בו שחכתי תפילה אחת מאלו? או שזה לא נורא לשכוח או לדלג על אחת מהן כיוון שאשה מחוייבת בתפילה אחת בלבד. (אני בחורה צעירה ואין עלי עול גידול ילדים או בית) תודה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר וקיבלת על עצמך שני תפילות יש לך להתפל שני התפילות שחרית ומנחה. אם שכחת שחרית תתפללי מנחה פעמיים. אם שכחת להתפלל מנחה תתפללי ערבית.

בהצלחה,