האם מותר לקרוא לילדה בשם דניאל?

  • כ"ח אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לקרוא לילדה בשם דניאל? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

דניאל הוא שם של בן, ולכן מאוד לא מומלץ לקרוא לבת בשם זה.

מקורות: כתב בשו"ת דברי מלכיאל חלק ג' (סוף סימן עה) וזה לשונו: ובלאו הכי אני תמה במה שנהגו לקרוא לנקיבות בשמות שנקראים בהם זכרים. ואין ראוי לעשות כן ויש בזה כמה חששות. זכר לדבר יש מאיסור דאשה לא תלבש שמלת גבר. ע"כ.

וע"ע מה שהביא בזה בשו"ת ציץ אליעזר חלק ז' (סימן מט פרק יג אות ב), וסיים: דבעל נפש יחוש לעצמו ולא יקרא לנקבה אחרי שם של זכר. וע"ע שם חלק כ"א (סימן ד ענף ד). וכן ראה בשו"ת דברות אליהו חלק ו' (סימן כ שאלה ה). וע"ע בשו"ת דברי בניהו חלק ז' (סימן לד).

וכן דעת הגר"ע יוסף זצ"ל (מנהגי הראש"ל חלק א' עמוד 299), ויבדל לחיים הגר"ח קניבסקי (שמות בארץ עמוד קפח) שאין לקרוא לבת בשם דניאל.

בברכה,

הלל מאירס