נשים

אלף נשים

  • כ"ט אלול התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אומרים שלשלמה המלך היו 1000 נשים השאלה שלי היא האם זה נכון? ולמה פעם היה מותר להתחתן יותר מאישה אחת והיום לא ואיך הוא חיי איתם? תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה,

במענה לשאלותיך על שלמה המלך, נא לקרוא את הכתבה "מדוע שלמה המלך נשא נשים רבות":

https://www.hidabroot.org/article/210251

בעבר היה מותר לשאת יותר מאשה אחת, כי האנשים בדורות הקודמים היו גבוהים מאיתנו, היו מסוגלים לכלכל יותר נשים, וכן לדאוג לכל צרכיהן, וגם הנשים היו בדרגה גבוהה יותר המסוגלות לשאת זאת ולחיות בשיתוף. כך היו מקימים חמולות ושבטים גדולים, והיה צורך בכך כאשר יישבו לראשונה את הארץ. אולם רצון התורה האידאלי הוא בגבר אחד ואשה אחת, כפי שהקב"ה ברא את אדם וחווה, והודיע "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו, ודבק באשתו, והיו לבשר אחד" (בראשית ב, כד).

שנה טובה.

בברכה,

דניאל בלס