תפילה וברכות

אשרי יושבי ביתך חוץ מ-נ'

  • ג' תשרי התשע"ז

שאלה

מזמור אשרי יושבי ביתך מסודר לפי סדר הא"ב כל תחילת פסוק הולך לפי הא"ב. חוץ מהאות נ', השאלה שלי למה דוד המלך לא פותח פסוק באות נ גם

תשובה

שלום וברכה

תלמוד בבלי מסכת ברכות דף ד עמוד ב

 אמר רבי יוחנן: מפני מה לא נאמר נו"ן באשרי? - מפני שיש בה מפלתן של שונאי ישראל, דכתיב: +עמוס ה'+ נפלה לא תוסיף קום בתולת ישראל. ...

אמר רב נחמן בר יצחק: אפילו הכי חזר דוד וסמכן ברוח הקדש, שנאמר +תהלים קמ"ה+ סומך ה' לכל הנפלים.