השבת אבידה עד היכן?..

  • ד' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בשנה האחרונה התחזקתי במצוות השבת אבידה על פי ההלכה ורוב האבידות שמצאתי שאלתי רב אם להכריז. אבל מתוך עשרות האבידות שנמצאו, זכיתי להחזיר בערך 3. וגם לא בגלל שהכרזתי, אלא בגלל שהם אמרו או פרסמו שנאבד להם. כל פעם שאני מוצא אבידה אני מרגיש שיותר טוב להשאיר את זה במקום, אני לא מרגיש מיזה כלכך טוב שאני לא מצליח להחזיר, וגם כל חודש אני צריך לנער ולתלות או ולהשתמש בכול האבידות, תוך 5 עד 10 שנים יהיה לי כמה מאות אבידות לטפל בהם... אשמח לדעת מה הרב חושב על המצב שלי.

תשובה

שלום וברכה

כתבו הפוסקים שכל אבידה שערכה שולי ועל פי רוב אנשים לא יטרחו להשיב את האבידה איליהם אין חובה להרימה.