שם משפחה אחרי החתונה

  • ו' תשרי התשע"ז

שאלה

האם אחרי החתונה מותר לזוג לאמץ את שם המשפחה של הכלה ולא של החתן (ושגם החתן ישנה את שם משפחתו לזה של הכלה)? למרות שזה ההפך ממה שנהוג בפועל. וגם אם הדבר אסור, אם לאבא יש רק בנות ואם כל אחת תאמץ את שם משפחתו של בעלה ולא יהיה המשכיות לשם המשפחה שלהן האם אז הדבר מותר? וגם אם זוג מאמץ את שם המשפחה של החתן כנהוג וכמקובל, האם הכלה יכולה להישאר עם השם משפחה שלה?

תשובה

שלום וברכה

אם ההורים של החתן לא נפגעים מככך אין כל בעיה שהבחור ישנה את שם משפחתו לשם של הכלה.