אמונה

שאלה לגבי החבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב !!! אני בחורה בת 22 חילוניה אבל מאמינה מאוד במסורת היהודית ובאלוהים . יש לי בעיה שמלווה אותי המון שנים, הבעיה קשורה בחבר שלי כל מה שהוא עושה( עבודה בית משפחה זה לא יוצא לו חלק הכל בקושי אני רואה אותו מהצד והבן אדם ממש מתוסכל מהחיים רציתי לברר דרכך כבוד הרב בבקשה רוצה פיתרון לזה אולי יש סגולה אולי יש לו עין הרע וכיצד אפשר להוריד אותה אני באמת אוהבת אותו ורוצה לעזור לו תודה סאב

תשובה

שלום לך

ראשית תני לו לחלוק עלייך בהגדרתך אותך כבחורה חילוניה, אין יהודי חילוני, כל יהודי ויהודיה יש בו נשמה קדושה וטהורה, ואין יהדי חילוי - מלשון חולין.

במאינה באלוקים ובמסורת היהדוית הדבר אכן קשה שבעתיים להגדיר את עצמך כחילונית, וכי איך אפשר להאמין בתורה ולהכריז שאני לא עושה זאת, ברור לי שאת לא מכירה את עצמך ואת יהודייה עם נשמה טהורה אשר בוודאי כמהמ לעשות את מצות הבורא, וכל מה שעלייך עשות זה רק להיוודע לדרישות הבורא ולהבין שאכן הדרישות של ה` מכוונות עאיליך כיהודייה, ובוודאי לא תגדיר את עצמך כחילוני אלא כיהודייה העושה את רצון קונה.

ובקשר לחבירך אם חבירך יתחיל לשמור שבת הרי השבת הוא מקור הברכה ומזלו יתהפך לטובה. ששבת שלום לך וסליחה שנדרשתי על מה שלא נשאלתי - בנימין שמואלי