תפילה וברכות

טלית עם פסים שחורים

  • י"ד תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, זה נכון שיש עניין שהטלית תהיה לבנה ללא פסים שחורים? ומה בנוגע לפסים בצבע כסף ותכלת (כי ידוע שלבן כסף ותכלת הם צבעים של ספירת חסד) ותודה רבה מראש שבוע טוב וחג שמח.

תשובה

שלום רב,

מנהג רבים מעדות הספרדים ללבוש טלית שאף הפסים שבה הם בצבע לבן, ולא בשום צבע אחר, אולם האשכנזים אינם מקפידים בכך ולובשים טלית שהפסים שבה שחורים או כחולים (ראה בספר הלכה ברורה סימן ט סעיף טו ובשער הציון ס"ק מג).

בברכה,

הלל מאירס