שבת

האם עבודה כמאבטח בבית חולים היא פיקוח נפש

  • ט"ז תשרי התשע"ז

שאלה

שלום אני עובד כאחמש בבית חולים. האם עבודה בבית החולים בשבת הינה פיקוח נפש ?

תשובה

שלום וברכה

עצם האבטחה יש בה פיקוח נפש, אי אפשר להפקיד את הבית חולים אף לא לרגע אחד, הרי אנו מוקפים באוייבים שימצאו כל פירצה על מנת להרוג ולאבד אף חולים וזקנים וכל מי שהם יכולים.

יש להקפיד מאוד לא לחלל שבת ללא צורך מבצעי מובהק אלא לצורך נחוץ למען הצלחת פעילות האבטחה כראוי.

בכל מקרה של ספק יש להתייעץ ולשקול ולא לחלל שבת חלילה  ביד קלה במקום שאין צורך מובהק להצלחת האבטחה כראוי.